Plataforma per la interconnexió ciclable dels nostres pobles.

Baix Montseny en Bici neix de la voluntat de connectar amb carrils bici els nostres pobles.

Volem poder-nos desplaçar de forma:

· Segura: Compartir carril amb els vehicles motoritzats és molt perillós com demostren els abundants atropellaments de ciclistes que hi ha cada any, especialment amb carreteres amb poca visibilitat com la de Cànoves a Vilamajor. Per això proposem l’adequació de carrils bici segregats.

· Ràpida: No entenem la bicicleta només com un oci, per nosaltres és també un mitjà de transport d’ús quotidià i per tant volem que sigui ràpid. Per això necessitem que els carrils bici tinguin traçats els més curts possibles (p. ex. al costat de les carreteres) i alhora un paviment sense irregularitats.

· Inclusiva: La mobilitat amb cotxe privat exclou a totes les persones menors de 18 anys, a les persones d’avançada edat, a les persones que no poden tenir cotxe per motius econòmics i les persones amb mobilitat reduïda.

· Sostenible: El vehicle privat es un gran causant dels contaminats que agreugen el canvi climàtic. Alhora la contaminació als pobles i ciutats és un greu problema de salut. A la vegada la crisi energètica és ja una realitat, i l’abastiment de combustibles fòssils anirà minvant. La mobilitat en bicicleta dona solució a totes aquestes problemàtiques.

· Saludable: L’activitat física regular és fonamental per la salut i el benestar físic i mental.

· Econòmica: La mobilitat en bicicleta és doblement avantatjosa. Per una banda significa un gran estalvi pel ciutadà, ja que els costos d’un cotxe són molt més elevats que els d’una bicicleta. Per altra banda significa també un gran estalvi per l’Estat, ja que fomentar una mobilitat que impliqui exercici física augmenta la salut dels ciutadans i per tant redueix les despeses en sanitat pública. També significa una gran reducció de la despesa pública per la reducció dels accidents de trànsit i tota la despesa que comporten.

Baix Montseny en bici ha nascut agrupant persones de Cànoves, Vilamajor, Llinars i Cardedeu amb l’objectiu d’interconnectar aquests quatre pobles. A llarg plaç voldríem interconnectar els diferents pobles del Baix Montseny, així que animem a totes les persones dels nostres pobles veïns que estiguin interessats a sumar-se a Baix Montseny en Bici o impulsar projectes semblants.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s